Don't be a prude, you want this nude!

Voor design ben ik afgelopen les gaan brainstormen over onderwerpen voor het thema 'lol'. Ik ben gaan kijken wat mij in het dagelijks leven opvalt als 'grappig'-zijnde. Ik kon alleen niets vinden wat ik naar mijn idee goed kon verwerken in een concept, totdat ik in de les ging brainstormen met klasgenoten. Ik dacht aan een verhaal dat een vriendin laatst aan me vertelde over een soort 'date'-ervaring. Ze had bij het uitgaan een jongen ontmoet via een vriendin. Deze jongen stuurde haar na het uitgaan berichtjes, waaronder befaamde 'dickpics' van tegenwoordig. Mijn vriendin wist niet zo goed wat ze hier mee moest doen, dus uiteindelijk vroeg ze: 'Waarom stuur je dit?', waarop zijn antwoord was: 'Ja, ik dacht dat jij niet zo preuts was.'

Dit antwoord, waar ik in de eerste instantie niet echt over nadacht, vond ik achteraf gezien best wel raar. De assumptie maken dat iemand een 'dickpic', of wat dan ook voor naaktfoto, wil hebben wanneer deze persoon 'niet zo preuts' is, vind ik best wel brutaal. 'Ah, ze is vast niet preuts, laat ik een foto van mijn penis sturen, vindt ze vast leuk!' of 'Ah, hij is niet zo preuts, laat ik een foto van mijn vagina sturen!', gekke dingen...

Als reactie op deze trend, die al best wel een lange tijd aanwezig is natuurlijk (maar vooral in deze tijd), wil ik een project starten. Een project die mensen, door middel van humor, laat afvragen wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn, waarvoor en voor wie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten