Let's talk about sex!

Voor 4D ben ik tijdens de intro-les op het idee gekomen om te werken als Lernert en Sander in het clipje “Electrotechnique”: met machines die vaag een seksuele suggestie wekken. Toen kreeg ik het idee om mensen om me heen te vragen naar seksuele eufemismen, want iedereen weet er wel een toch? Echter leek me dat de uitkomst hiervan niet speciaal zou worden, omdat ik deze mensen al ken. Daarom wil ik juist van mensen uit andere kringen of zelfs andere landen vragen naar hun eufemismen. En waar beter dan: De Dam in Amsterdam! Ik ga in de eerste instantie een vragenlijst af, met als eerste vraag natuurlijk: “Weet u een andere bewoording voor seks?”. Als ze zo snel niets weten, geef ik een voorbeeld. Als ze dan nog niets weten, ga ik een lijst van vragen af zodat de ondervraagde hopelijk ofwel vrijer gaat praten ofwel ongemakkelijk wordt. Deze vragen wil ik gaan filmen, zodat ik daar later een ‘making off’ van kan maken, super leuk toch?

Omdat het voor mij lastig is om bezig te gaan met de technische kant van dit project, (ik wil mezelf niet elektrocuteren), ga ik de eufemismen niet uitbeelden met machines, maar gewoon met wat voor handen ligt. Deze scenes ga ik filmen, waarbij ik nog moet nadenken over beeldtaal en dergelijke.

Naast Lernert en Sander heb ik nog meer inspiratiebronnen, deze staan bij deze post.

Cheat Codes x Kris Kross - Sex

De Jeugd van Tegenwoordig - Elektrotechnique

Uitgelichte berichten
Recente berichten