"Het hoeft niet per se meer te drijven, maar wel bij het IJ graag. "

Omdat ik eeuwig van gedachten verander, zeker na een fikse brainstorm sessie, heb ik een update van mijn gedachtenspinsels voor jullie. Omdat ik zat met de volgende punten:

- Het moet drijven. - Het moet van afval gemaakt worden.

- Het moet geschikt zijn voor participatie van buitenaf. - Het moet estethisch zijn. - Ik moet de regie houden.

- Het moet een statement maken.

Ben ik maar wat ideeën gaan schrappen. Ik was iets te ambitieus voor de hoeveelheid tijd en heb besloten de volgende punten te laten varen:

- Het moet drijven.

- Het moet geschikt zijn voor participatie van buitenaf.

En ga ik verder met de andere punten.

Ik wilde in de eerste instantie een bol maken, maar dat is al eerder gedaan door iemand, en dan ook echt precies, dus ik kan het niet meer kunstzinnig jatten.

Omdat ik toch wil dat het kunstwerk mee doet met de omgeving, maar het de omgeving niet vervuild, wilde ik iets maken waar je door heen kan kijken. Ik begon na te denken over de mogelijkheden die ik heb met het materiaal 'plastic flessen', en kwam op het idee om onze lieve moeder natuur van plastic te maken. Met dank aan de inspiratie die ik afgelopen dinsdag kreeg bij Technology Lab, kwam ik op het idee om een landschap in een frame te maken: met dit idee ga ik verder. Ik ga proberen een houten frame te maken, op ongeveer ooghoogte (denk aan 1.70, ik ben niet groot...) en ga daarin planten en dieren neerzetten van plastic. Welke planten en dieren ga ik nog over speculeren met mensen, dus dat lees je later.

Dat was het voor nu.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square