Cityscape / Landscape: HET LAATSTE OORDEEL

Vandaag heb ik na een boel stress het eindstadium van Cityscape/Landscape bereikt. Na me vaak gebrand te hebben aan hete lijm, gesneden te hebben aan plastic en splinters eruit te hebben getrokken, kreeg ik het voor elkaar om het werk rijklaar te maken. Tijdens de tocht naar het IJ is het werk gevallen en weer op gestaan (#hetleven), gelukkig kwam hij er sterker uit dan ooit tevoor. (Grapje, het was een fragiel apparaat). Na de hobbelsteentjes en de gekke naadjes in het asfalt kwam het werk uiteindelijk aan bij het IJ.

De plaatsing werkte enorm goed voor mijn werk. Doordat het frame bestond uit rechte lijnen, werd het extra ondersteund door de strakke lijnen van de pier en het Eye. Ook de zon hielp ontzettend voor de esthetiek van mijn werk: hierdoor werd de transparantie extra benadrukt. Dit was van belang omdat het frame bedoeld was om door heen te kijken. Ook het frame van het werk vond ik goed werken. Hierdoor leek het als een soort foto.

Wat ik zelf vond dat beter kon aan m'n werk zoals het nu was:

- Het werk had steviger moeten zijn.

- Het werk had andere kleuren moeten hebben.

- Het werk had meer de natuur-suggestie moeten geven.

- Het werk had meer flessen kunnen bevatten.

- Het werk was misschien met een andere compositie sterker geweest.

Bij het werk heb ik ook nog van 4 mensen feedback gekregen (Milou, Claire, Wypke & Lot).

Wypke en Lot:

Wat voor mij werkt:

- Het bovenste deel is getransformeerd tot vorm/kleur/tussenruimte/voorgrond- en achtergrond.

- Kader --> fotografisch effect, doorkijkje naar omgeving.

- Goed gekozen locatie.

- Geluid van waaiend plastic.

- Zonlicht werkt mee, groene schaduw.

- Formaat (deur).

Als ... had ik behoefte aan:

- Een reeks van dit soort kaders. Daar nodigt de locatie toe uit.

- Meer beeldend experimenteren met de vulling van het kader.

- Geen bordjes / uitleg.

Claire:

Wat voor mij werkt:

- De locatie.

- Het is aan alle kanten interessant.

- Kader --> raam naar de toekomst.

Als ... had ik behoefte aan:

- Meer flesjes.

- Dat alles meer lijkt op de natuur.

- Steviger.

Milou:

-

Aan de hand van mijn eigen ideeën en de feedback die ik vandaag gekregen heb, ga ik nadenken over mijn ideale wereld.

Hieronder alvast de documentatie van het werk van vandaag!

Uitgelichte berichten
Recente berichten