Urban Gardens

Voor 2D had ik mezelf enkele eisen gesteld voor Cityscape/Landscape. Dit heb ik gedaan met behulp van een 'wat als' situatie.

Wat als:

- Ik graag natuur wil mengen met de stad, zodat ik beide vormen van tekenen kan oefenen.

- Zelfs in de dichtst-bebouwde stad groen mogelijk zou zijn.

- De vogels op een chille hoogte boven de auto's lekker kunnen rusten.

- De mens zijn AH-moestuintjes op zijn eigen dak kan kweken?

Dan krijg je de urban gardens! Ik weet dat dit cliché is, maar het is iets wat veel meer gepromoot zou moeten worden vind ik. Het is een ideale manier om in de betonnen jungle wat meer échte natuur te creëren.

Ik wil dit idee gaan uitvoeren met aquarelverf. Dit is een materiaal wat ik net nieuw heb aangekocht en ik wil er graag mee experimenteren. Als ondergrond wil ik kleine postcard-formaat papiertjes gebruiken, en die uiteindelijk in een museum-waardige lijst gaan presenteren.

Hieronder staan de schets van vandaag.

En als je denkt: dat is wel erg weinig plant voor een dak: dat ben ik met je eens. Ik was alleen vergeten deze te tekenen, omdat ik zo enthousiast bezig was met de bruine verf. Zie dit dus als een stukje land dat nog bewerkt moet worden, niets aan de hand..

Uitgelichte berichten
Recente berichten