Het Experiment.

Voor de opdracht 'jouw weg naar school' ben ik op zoek gegaan naar meerdere mogelijkheden. Ik wilde eerst een serie maken, maar met maar een 'roos' zag het er nog rustig uit. Voor deze opdracht wilde ik het alleen verre van rustig hebben: het moet druk zijn, je moet er overprikkeld van raken. Met deze gedachte in mijn hoofd kwam ik op het idee om meerdere van deze rozen op eenzelfde blad te zetten. Ik vond het effect ervan echt mega tof, maar: het ziet er super clean uit en een van de testen ziet er naar mijn idee zelfs uit als behang dat ik zou willen. Ik heb dus niet het effect bereikt dat ik wilde.

Toen kwam ik op het idee om de rozen te veranderen van kleur: felle kleuren om precies te zijn. Nadat ik dit had uitgeprobeerd zag het er echter nog steeds uit als een print op een behang (ik wilde het alleen niet meer zelf hebben, dus dat is een pluspunt). Na een paar keer geschoven te hebben, kwam ik toch tot de conclusie dat het werk nog iets nodig had: een gekke achtergrond. Om wat te testen keek ik in mijn bestanden naar afbeeldingen die ik al eerder op heb geslagen voor ander werk, maar wat ik toen uiteindelijk niet meer kon gebruiken. Ik zag de felblauwe glitter achtergrond en dacht: dit moet ik proberen. Als ik hier niet overprikkeld van raak weet ik het ook niet meer.

Ik had nog een aantal rozen in mijn bestand staan, dus het resulteerde in het onderstaande beeld.

Dit beeld vond ik alleen niet werken. De compositie is er een waar ik niet per se blij van wordt, dus ik ging verder naar mijn originele idee: een roos in het midden. Dit keer uitgevoerd in een mengelmoes van felle kleuren en een heftige print. Als ik vanaf een afstandje naar mijn werk kijk, ziet het er druk uit. Het ziet er niet meer uit als een print op een behang: daar is het veel te druk en aanwezig voor. Ik wil nog wat gaan uitproberen, maar ik denk dat ik met deze combinatie dicht in de buurt kom bij wat ik voel in de metro: de drukte van mensen, de wazigheid in mijn hoofd als ik me probeer af te sluiten voor de menigte en als ik beter kijk zie ik pas dat het mensen zijn: alles zit er in.

Uitgelichte berichten
Recente berichten