Ideale wereld en reflectie 3D/4D

Als ik terug kijk naar de feedback die ik heb gehad, denk ik dat mijn ideale werk zou bestaan uit meerdere exemplaren van het frame dat ik heb gemaakt. In het frame zou ik dan geen natuur meer verwerken, maar zou ik een grafisch patroon maken van flessen. Ik kwam erachter dat dat net zo goed werkt: je integreert toch plastic in de natuur.

Het liefst zou ik vijf frames neerzetten, beginnend bij de pond en eindigend op het grasveld achter het EYE. Zo komt de toeschouwer er al mee in aanraking op het moment dat hij/zij van de pond af loopt. Ik zou er eentje neerzetten vlak voor de brug richting het EYE. Daarna zou ik er een op de stenen boulevard neerzetten, vlak na de brug. De volgende zou ik hebben neergezet vlak voordat de boulevard aan de linkerkant van me begint en ik zou er eentje neerzetten op de plek waar ik er al een had. De laatste zou ik op het grasveld naast het EYE plaatsen, zodat die nog te zien is vanaf de andere frames.

De grootte van de frames zou ik zo laten, omdat het nu een idee geeft van een soort deur. De flessen zou ik het liefst in een kleur hebben, omdat de transparante flessen naar mijn idee minder effect hadden in de open lucht.

Reflectie

Er zijn een aantal dingen waarvan ik weet dat ik ze misschien beter had kunnen doen. Zo besloot ik pas laat dat ik flessen moest gaan gebruiken die ik niet zelf gevonden had. Ik had een hevig tekort aan flessen, ondanks dat ik een volle vuilniszak vol aan flessen gevonden had.

Daarnaast had ik graag het natuurgedeelte meer uit willen werken. Ik kwam er alleen achter dat het ontzettend veel tijd kost om plastic te bewerken op de manier waarop ik dat wilde.

Wat ik wel prettig vond dit semester, is dat ik vroeg begon met het maken van het houten frame. Ik merkte aan mezelf dat ik daar tegenop zag, omdat het een groot project leek. Achteraf viel dat heel erg mee en het gaf me het gevoel dat ik al goed bezig was. Voor het volgende semester neem ik dan ook mee dat ik snel actie moet ondernemen, als ik eenmaal een idee heb.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square