Atelier: de laatste loodjes

De afgelopen week heb ik als een gek mijn idee uitgewerkt. Drie volle dagen later is het dan eindelijk af: het 'wandkleed'! Ik had eerst het idee dat ik de zon en de maan wilde maken op één vlak, maar toen ik de compositie voor me had liggen zag ik dat het niet werkte. De compositie was sterker met alleen de zon, dus heb ik de maan weggelaten.

De planeten die ik in het eerste ontwerp erin had verwerkt, bleken ook niet te werken voor het ontwerp in stof. Ik wil graag dat het ontwerp strak werd, met de planeten leek het alsof het een knutselwerkje is. Omdat ik nog niet zó goed kan naaien dat ik dat netjes kan doen, heb ik besloten dat achterwege te laten.

Tijdens het proces heb ik ook nog een keuze moeten maken waar ik eerst niet eens bewust van was. Ik had het idee dat ik de bergen aan de kant van de zonnestralen wilde, maar er miste daardoor iets aan de paarse kant. Terwijl ik nadacht over de invulling van de paarse kant, zei Milou dat het kleed op z'n kop er ook goed uit zag. Ik liep naar de andere kant en was het volkomen met haar eens. Toen bedacht ik: 'Wat als ik de bergen dan aan deze kant doe?'. Beide mogelijkheden heb ik getest, en ik kwam tot de conclusie dat de bergen aan de paarse kant voor meer evenwicht zorgen. De kleuren passen beter bij elkaar en de vlakken zijn meer gelijk verdeeld. Door deze keuze moest ik wel opnieuw een lus in het kleed naaien voor een buis, maar het was het waard.

Keuze 1

Keuze 2: dit is het geworden.

Detail

Uitgelichte berichten
Recente berichten