Passing time in a livingroom


Voor mijn autobiografische fotoserie onder het thema Zeitgeist, ben ik mezelf in mijn eigen kamer gaan fotograferen, zoals ik écht in mijn kamer rondloop. Ik heb mijn camera op een statief op mijn bureau gezet en heb geprobeerd zoveel mogelijk van mijn kamer erop te zetten. Ik heb niks veranderd aan de kamer. Dit is hoe mijn kamer er soms, in een drukke periode uit ziet. Dit is niet hoe ik normaal mensen binnen zou laten in mijn kamer, die zien het alleen maar als er 4 uur opruimwerk aan vooraf is gegaan. Ik zou graag willen ontkennen dat ik rommelig ben, maar dat kan helaas niet.

Ik heb ervoor gekozen om dit te fotograferen, omdat ik het interessant vind hoe door de social media van tegenwoordig alleen maar foto's en video's worden verspreid die iemands image versterken. Mijn persoon is niet af te lezen van facebook, daar staat maar een kleine fractie op van wie ik ben. Natuurlijk komt dat omdat ik alleen maar de positieve dingen deel, de negatieve zaken laat ik achterwege. De vraag is dan: waarom deel ik dat negatieve niet? Het is niet dat ik niet wil dat mensen weten dat er ook minder leuke dingen gebeuren, ik ben alleen van mening dat niet iedereen zich hoeft te bemoeien met de minder leuke dingen. Doordat ik deze zaken, maar nog veel meer zaken eruit filter, ontstaat er een distorted beeld van mij. Dit gebeurt bij ieder profiel op social media, dus: een perfect thema uit de 'Zeitgeist'. Nu is mijn onderwerp niet 'social media', maar meer: wat is privé en wat niet? Ik wil graag situaties fotograferen die men normaal niet ziet van iemand. Iets dat privé is. Verlangens die niet uitgesproken worden. Misschien vanuit een voyeuristische blik.

Uitgelichte berichten
Recente berichten