Work in progress

Eergister ben ik begonnen met de collage tekening op A0 formaat. Vandaag ben ik hiermee verder gegaan en hij is bijna af. Hier alvast een sneakpreview (stiekem is hij al verder gevorderd). 

In dit werk heb ik een foto van Ren Hang terug laten komen. Daarnaast is een foto van mezelf en een foto van een streetart-werk in Londen te zien. De spoken komen uit een tijdschrift, net als de natuur-achtergrond. Op het lichaam van de middelste vrouw heb ik het woord ‘mine’ geschreven, alsof het een tatoeage is. Dit heb ik gedaan om in te gaan op de thematiek die ik bij 4D ook onderzoek: namelijk wat is privé en wat deel ik. Ik heb namelijk zelf tattoos, maar ik deel ze niet, omdat ik het idee heb dat ik mogelijk geweigerd kan worden op mijn werk als deze online staan. Daarnaast is deze vrouw naakt, ook iets wat ik niet zou delen op internet.

Nu is voor mij het onderzoek: waarom zou ik iets wel of niet delen op internet? 

Waarom zou ik mezelf niet naakt delen? Naaktfoto's vind ik niet per se iets wat mensen in mijn omgeving van mij hoeven te zien, maar als kunst vind ik dat geen probleem. Het probleem ligt hem dan bij de reacties die ik verwacht, van zowel familie als mensen om me heen. Vanuit mijn eigen familie ligt dit wel moeilijk, heb ik het idee. 

Waarom ik geen tattoos deel op sommige media is omdat ik mijn baankans niet wil verkleinen, maar aan de andere kant heb ik het idee dat men me moet accepteren zoals ik ben. Mijn eigen trots op mijn tatoeages gaat dan ten onder aan de sociale wenselijkheid, en daar baal ik best wel van.

De spoken die te zien zijn in mijn werk staan voor de anonimiteit die we hebben in het dagelijks leven, tegenover de informatie die we delen op het internet. Daarnaast staan ze voor de mensen die met ons mee kijken, maar van wie je identiteit niet weet. 

Uitgelichte berichten
Recente berichten