Slovenië

Voor de les van vandaag was de opdracht om 2 landschappen te schilderen, die iets met de huidige tijd te maken hebben. Ook moest er iets eigens in zitten. 

Op dit moment heb ik een schilderij af: een landschap in Slovenië. De foto heb ik zelf gemaakt afgelopen zomervakantie, en staat voor mij voor geluk. Toen ik deze kerk zag, stuurde ik een foto naar mijn oma: zij bleek op precies dezelfde plek te hebben gestaan en was zelfs in deze kerk geweest. 

Ik vond het best wel lastig om met verschillende lagen en kleuren te werken. Om de kleuren van de foto te repliceren, heb ik een zo breed mogelijk palet aan kleuren geprobeerd te gebruiken. Ik heb bewust atmosferisch perspectief toe proberen te passen, maar ook dit bleek lastiger dan verwacht. Wel denk ik dat het nu natuurlijker lijkt dan ik eerder ooit voor elkaar heb gekregen. 

Uitgelichte berichten
Recente berichten