Serie Zeitgeist: Privacy

Voor mijn serie foto's in het thema Zeitgeist ben ik op zoek gegaan naar de rand van wat comfortabel is om op internet te posten en wat ik liever niet zou posten. In mijn onderzoek naar dit onderwerp kwam ik resistentie tegen vrouwelijk naakt tegen, zag ik dat mannen eerder naakt op internet mogen dan vrouwen (but why?) en dat ik me eigenlijk gedraag naar de rollen die ik heb in het dagelijks leven. Stel: ik ben een model, dan maakt het niet uit of ik in een bikini op de foto sta: dat is mooi. Maar zodra ik in bikini sta als niet model-zijnde is het niet goed. Die rol is blijkbaar erg belangrijk voor wat mensen van jou vinden, maar ook voor hoe jij en ik ons gedragen.

In mijn foto's heb ik geprobeerd dezelfde kleurtoon terug te laten komen. Ik heb ervoor gekozen om het perspectief hetzelfde te houden, maar de situatie steeds anders. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om de kijker het gevoel te laten geven dat hij of zij inbreuk doet op mijn privacy. Je kijkt vanaf een standpunt, de hoofdpersoon kijkt jou niet aan maar jij kijkt wel naar haar. Door de lage positie van de camera is het net alsof je iemand stiekem bekijkt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten