Reflectie 4D

Dit semester heb ik gemerkt dat ik het interessant vind om de verhouding van mezelf tot de samenleving te onderzoeken. Ik heb gekeken naar mijn rollen en hoe ik me daarin gedraag, mijn privacygrens (wanneer wordt het ongemakkelijk) en de rol van discriminatie in het vrijgeven van deze informatie. 

Ik merk dat ik het daarbij lastig vind om over mijn privacygrens heen te gaan, door mijn rollen in de samenleving. Dat vond in ontzettend interessant. Zeker omdat iedereen altijd zegt: maar je moet je toch altijd jezelf kunnen voelen, je hoeft je niet als iemand anders voor te doen? Ik ben na dit kleine onderzoek van mening dat dit niet zo is. Ik gedraag me bij iedereen anders. En dat is niet erg. Mijn leerlingen hoeven niet te zien hoe ik ben met mijn vrienden, net als dat mijn ouders niet hoeven te zien wie ik ben op school of als ik uit ga. Het zijn logische veranderingen in je gedrag denk ik. En daarmee respect voor de personen die echt overal hetzelfde zijn. 

Als ik kijk naar techniek heb ik geleerd dat een goede camera niet altijd leidt tot goed resultaat en dat een slechte camera dus niet altijd leidt tot slecht resultaat: bij mijn laatste project maak ik juist gebruik van de korrelige beeldkwaliteit. Het ondersteund het project. 

Ik heb me dit semester ook ontwikkeld in Photoshop, omdat ik leerde hoe ik over elke foto hetzelfde effect heen kon zetten. 

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square