Reflectie productdesign

Dit jaar begon voor mij moeizaam met productdesign. Ik vond het erg lastig om iets te bedenken dat twee materialen combineerde tot een nieuw materiaal. Ik wilde iets met siliconen doen omdat ik hier graag ervaring mee op wilde doen, maar ik liet me tegenhouden omdat heel veel klasgenoten daar al mee bezig waren. Ik wilde graag iets anders, maar wat? Ik kon maar niet bedenken wat ik wilde, maar wel welke vorm ik wilde: een rond bolvormig vaasje/kommetje. Ik wist ook dat ik het een knuffelbare vaas wilde maken. Na lang zoeken naar alternatieven (stof, geknoopte kleedjes, schuim) ben ik toch maar voor siliconen gegaan. 

Er ging nogal wat fout met de siliconen. De eerste keer ging goed: het vaasje was dik en mooi blauw, maar: toen kregen we te horen dat we nog de rest van het semester hadden. Ik moest dus verder met het ontwerp. 

Ik wilde groter gaan werken. Toen ik dit probeerde met ballonnen lukte het twee keer niet. (1x verkeerde verhouding door weegschaal, 1x te dun). Ik ben daarna kleiner gaan werken en met een andere mal: deze bol lukte. 

Wat ik mee neem voor het volgende semester is dat ik me niet tegen moet laten houden doordat anderen hetzelfde idee hebben. Hierdoor kan ik eerder aan de slag en kan ik eerder resultaat zien. 

Ook neem ik mee dat ik makkelijker mag denken wat betreft ideeën: ik bleef maar vastzitten in niets. 

Wat ik goed vond gaan was mijn uitvinding van de veren als materiaal dat knuffelbaar is. De vaas is nu zacht en is net een zacht vogeltje. 

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square