Reflectie 3D

Ik begon deze periode goed. Ik had voor het eerst vrij snel een idee en was snel klaar met mijn werk. Meestal ben ik te lang bezig , maar dit keer lukt me het me om binnen de tijd klaar te zijn. Dit viel tegen bij de laatste opdracht. Ik wilde graag leren werken met klei, maar halverwege bedacht ik me dat ik eigenlijk niet zo goed wist hoe. Ik had het gevoel dat ik na twee keer modelkleien niet per se verder was gekomen qua technieken. Toen ik aan de laatste opdracht begon, wilde ik het graag realistisch hebben: net als bij 2D. Maar toen ik bij 2D het advies had gekregen dat dat niet hoefde, dacht ik: dat kan ook met klei! Het hoeft niet realistisch. Ik ben toen begonnen met een buste, waarbij ik probeerde om "schetsmatig" te werken. Het eindresultaat ziet er eigenlijk best tof uit, als ik erop terug kijk. 

Ik heb dan ook geleerd dat als iets niet lukt, dat het altijd anders kan en dat dat dus niet gelijk fout is. Ik raak soms onzeker door wat er om me heen gemaakt wordt, ik denk dat ik dit meer los moet gaan laten in de volgende periodes.

Uitgelichte berichten
Recente berichten