Op zoek

Voor de vakken 3D en 2D (en het liefst ook productdesign en 4D) wil ik verdergaan onder één thema. Binnen dit thema onderzoek ik de limieten van de maatschappij waarin we nu leven en de verschillende grenzen binnen deze samenleving. Specifiek betrek ik dit op mezelf en dingen die met mij te maken hebben. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het vrouwelijk lichaam, seksualiteit, geloof, politiek enzovoort. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat wel en niet kan volgens mijn morele kompas en hoeveel het kompas van een ander invloed heeft op dat van mij. Vorige periode heb ik al een deel onderzocht bij 4D, dit semester wil ik het breder trekken.

Bij 3D wil ik me vooral gaan focussen op het vrouwelijk lichaam en de gedachten die daaromheen hangen vanuit de maatschappij. Ik wil dit doen door me aan een bepaalde beeldtaal te houden: kleurrijk en 'fout'.

De kunstenaars waar ik me door laat inspireren zijn Georgia O'Keeffe (zie de onderstaande schilderijen), Sarah Lucas, Nan Goldin, Lernert en Sander en Ren Hang.

Waar ik Georgia O'Keeffes werk esthetisch heel goed vind, vind ik Sarah Lucas' ideeën nog beter. De beeldtaal van Lernert en Sander en Ren Hang inspireren me voor de beeldtaal die ik zelf wil creëren. De wijze waarop Nan Goldin fotografeert (ook al heb ik daar bij 3D minder aan dan bij 4D) is rauw en ik hoop dat ik ooit ook zulke eerlijke foto's mag en kan maken.

De twee werken die onder de schilderijen van Georgia O'keeffe te zien zijn zijn eigen werken van mijn 1e jaar op de academie. Deze stijl wil ik trachten te bereiken.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten