The Movie

Voor mij gaat de film over verschillende aspecten uit het leven. Het gaat over je niet in de maatschappij thuis voelen, ontsnappen aan de realiteit en juist op zoek gaan naar dat wat de wereld “echt” doet voelen. Wat ik wil laten zien is mensen uit mijn en Majorie’s generatie die op hun eigen manier met deze dingen om gaan. Ik wil weten wat mensen doen om zich te laten herinneren dat ze bestaan, om te ontsnappen aan die waas. Ik wil weten wat mensen doen als ze juist de harde realiteit willen ontvluchten, omdat deze meer een vijand is dan een vriend. En ik wil weten wat het met je doet als je je buiten de maatschappij voelt staan, wat die maatschappij dan ook voor jou betekent.

De manier waarop ik dit graag gefilmd wil hebben is heel direct: ik wil graag meerdere personen filmen. Ik wil dat de toeschouwer mee loopt met hen, zich kan identificeren met de hoofdpersoon of juist iets vanuit een ander oogpunt bekijkt.

De shots wil ik graag van voor of van achter hebben, dit hangt af van de situatie. De mensen die ik wil filmen zitten in onze kenniskring of zijn mensen die wij gaandeweg het proces tegenkomen.

Het onderwerp dat ik in de eerste alinea noemde gaat mij aan omdat ik me nooit echt ergens bij voelde horen. Ik had, en heb, niet het idee dat ik ooit aan iemands maatschappij ga voldoen. Ik heb het idee om het voor iedereen goed te doen laten varen, voor het grootste gedeelte. Ik heb bepaalde waarden en normen natuurlijk overgenomen, maar er blijft een tweestrijd aanwezig.

Deze tweestrijd is tussen de twee in mijn hoofd bestaande groepen die ik niet kan beschrijven, maar die wel aanwezig zijn. In mijn poging bij een van beide te passen, verlies ik de mogelijkheid om bij de ander te horen en andersom. Kortom: ik val ertussen. Dat is voor mij mijn gevoel van buiten de maatschappij vallen.

Het gevoel van echt bestaan is ook iets waar ik en mensen om me heen naar op zoek zijn. Iets doen om te voelen dat je bestaat, dat iets echt is. Dat gevoel wil ik ook graag vastleggen op camera.

Tenslotte wil ik het ontsnappen aan de realiteit vastleggen omdat ik bijna zeker weet dat iedereen hier wel eens behoefte aan heeft. Het ontsnappen kan op meerdere manieren. Men kan onder invloed raken, men kan zich laten verdrinken in boeken, men kan heftig veel gaan sporten: er zijn zo veel manieren. Een aantal manieren wil ik graag op beeld hebben.

Mijn inspiratiebronnen staan in de Padlet op de 4D-pagina op mijn site.

Uitgelichte berichten
Recente berichten