Van een afdruk naar een body

Mijn eerste idee was om afdrukken te maken van verschillende vrouwenlichamen en daaroverheen een bepaalde soort plastic te smelten. Ik kwam er echter achter dat dit werk voor mijn niet 3D genoeg zou worden. Na een feedbackronde kwam Karen met het idee dat het misschien mogelijk was om een body te ontwerpen, zonder dat ik een afdruk hoefde te maken van een echt lichaam. Dit leek mij een heel tof idee, maar ik heb maar tijd voor 1 body deze periode, denk ik. Daarom heb ik er voor nu voor gekozen om een body te maken voor iemand met verschillende grootte qua borsten. Specifiek voor iemand die er een mist (door bijvoorbeeld borstkanker). Ik zou het mooi vinden om die diversiteit aan het licht te brengen, omdat ik vanuit persoonlijke ervaring weet dat het verliezen (of vervangen) van een borst iemand heel onzeker kan maken. Het vinden van een geschikte BH of een geschikte bikini wordt een stuk lastiger en vaak voldoen de vormen niet aan de eisen. Als voorbeeld voor mijn body heb ik een persoon genomen die heel dicht bij mij staat, maar die ik voor nu even zonder naam bespreek. Zij heeft één borst die nog 'normaal' is en eentje die er ooit af is gehaald bij een operatie en die later weer is opgevuld. Hierdoor is er littekenweefsel zichtbaar en is de vorm anders dan van haar andere borst. Ik zou het heel mooi vinden als zij gewoon in een bikini kon lopen zonder zich zorgen te maken over hoe het er uit ziet, ten eerste, en ten tweede zou het natuurlijk tof zijn als de mensen om haar heen er ook niet meer van schrikken.

Om dit schrikken te voorkomen wil ik een werk maken dat hier over gaat.

Hierbij wil ik me nog wel houden aan het materiaal dat ik eerst gekozen had, omdat ik het een leuke uitdaging vind om daar wat van te maken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten