Installatie test

Voor 4D heb ik een aantal ideeën om als installatie te kiezen. Ik had in de eerste instantie in gedachten om mijn film met nog wat extra beelden van het feest te tonen op kleine oude tv-schermen. Naarmate mijn film vorderde echter, leek dit mij niet meer de beste manier om mijn film te tonen. Het zou te klein worden en het effect zou weg vallen. Dit zag ik toen Majorie haar film op haar kleine tv-schermen uitprobeerde. Waar het voor haar film misschien kan werken, werkt het voor mijn film niet.

Toen dacht ik: hoe tof zou het zijn als mijn film aan het einde van een gang op een muur gebeamd wordt? Het feest speelt zich af in een gang, dus het leek me heel vet om dit te proberen. Helaas ken ik op dit moment in mijn omgeving geen gangen die aan de eisen zouden voldoen dus moest ik met een ander idee komen.

Het effect dat ik wil bereiken is dat de toeschouwer als het ware meebeweegt in de film. Door de bewegende beelden wordt dat deels al bereikt, maar de presentatie kan ook meewerken. Hierdoor kwam ik op het idee om het over een hele muur te projecteren: zo is het beeld enorm goed te zien en wordt het meer confronterend. Dit heb ik uiteindelijk uitgetest.

Ik ben tot zo ver tevreden met het resultaat, alhoewel ik het liever in een andere ruimte dan deze wil laten zien. Het lijkt me tof om een zelfde soort setting na te bootsen, maar ik moet daar nog de mogelijkheden van uitzoeken.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten