Reflectie 3D

Deze periode ben ik met 3D door een hele periode aan verwarring gegaan. Ik was initieel begonnen met een project waarin ik het vrouwelijk lichaam als uitgangspunt wilde nemen. Ik merkte naarmate de tijd vorderde dat ik dit concept te mager vond en dat ik mezelf er niet goed mee kon identificeren. Ik raakte in de knoop en was op geen enkele manier enthousiast te krijgen over mijn eigen project. Hierom heb ik, vrij laat, besloten om mijn onderwerp te veranderen. Ik ben begonnen met onderzoek naar het retoucheren van het lichaam door middel van tattoos. Tattoos is al een lange tijd een onderwerp waar ik me mee bezig houd, dus de link was voor mij logisch. Ik heb door veel feedbackgesprekken met klasgenoten en Karen uiteindelijk een heel tof concept bedacht. 

Ik heb van deze periode geleerd dat ik ten eerste gewoon moet beginnen met maken. Daarnaast vind ik het belangrijk om een onderwerp te kiezen met diepgang en een onderwerp dat meer uniek is. Ik merk dat mijn motivatie verdwijnt als dit niet het geval is. 

Als laatst weet ik nu dat ik concept belangrijker vind dan uitvoering. Dus ik ga voortaan eerst een goed concept bedenken en daarna pas aan de slag. 

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square