Fresh Start!

Dit jaar krijg ik de kans om voor een langere tijd aan een werk te werken. Er zijn een aantal onderwerpen waarmee ik aan de slag wil.

Ten eerste vond ik mijn 3D project van het vorige semester de moeite waard om meer onderzoek naar te doen. De waarde van mijzelf laten bepalen door de maatschappij is iets dat mij fascineert. Net als het feit dat de waarde van iets enorm verhoogd (of verlaagd) kan worden door een simpele ingreep. Dit gegeven laat mij nadenken over de waarde van kunst: welke factoren dragen bij aan een succesvol en waardevol kunstwerk? Waarom worden sommige werken verkocht voor miljoenen en krijgt een andere kunstenaar niet eens 50 euro voor zijn schilderij?

Ten tweede ben ik op dit moment zeer begaan met de vluchtelingencrisis. Ik weet echter ook dat ik hier te weinig vanaf weet om er iets zinnigs over te zeggen. Ik wil graag iets doen om mensen te helpen of blijer te maken, of om het bewustzijn van de Nederlander te verhogen: alles om de situatie beter te maken. Ik wil dit in de eerste instantie klein inzetten: ik wil op pad om met mensen te praten die hier asiel zoeken. Ik kreeg als tip om naar Den Helder te gaan: hier kan je elke woensdag een kopje koffie doen met de mensen van het AZC. Dit lijkt mij een goed idee, dus ik denk dat ik zoiets als uitgangspunt ga nemen.

Ondertussen probeer ik beeldend werk te maken dat qua thematiek ermee te maken heeft. Zo probeer ik mijn creatieve proces op gang te houden.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten