Onderzoek: Ai Wei Wei

Afgelopen week ben ik op zoek gegaan naar kunstenaars die op een bepaalde manier inhaken op de vluchtelingencrisis. Daardoor kwam ik onder andere bij Ai Wei Wei terecht. In het filmpje hieronder worden een aantal werken van hem getoond die met het onderwerp te maken hebben.

Ik vind het zelf heel indrukwekkend dat hij vaak materiaal gebruikt dat daadwerkelijk iets met de crisis te maken heeft gehad. Bijvoorbeeld als je kijkt naar de zwemvesten om de zuilen van het museum: allemaal zijn ze gedragen door vluchtelingen. Of de gigantische boot van rubber: gemaakt van hetzelfde materiaal als de boten waarop vluchtelingen de zee over steken. Dit maakt naar mijn idee het besef van de grootte van het probleem nog beter.

Ook de omvang van zijn projecten vind ik heel indrukwekkend. Voor mij is het een droom om ooit zo groot te kunnen werken.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten