Informatie zoeken

Ik ben erachter gekomen dat via de bovenste site kan worden gezien waar op het moment de meeste vluchtelingen heen trekken en hoe veel mensen er vluchten. Dit heb ik gevonden via Stichting Vluchtelingenwerk.

https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean

Dit onderwerp gaat me heel erg aan omdat ik het verschrikkelijk vind dat mensen moeten vluchten uit hun eigen land. Omdat het voor hun niet meer veilig is om te blijven. Ik verbaas me daarbij ontzettend over de houding van sommige mensen in mijn omgeving tegenover vluchtelingen. Zo heb ik ooit gehoord dat het allemaal goudzoekers zijn die uitkeringen gaan trekken van ons belastinggeld, of die onze banen af gaan pakken. Daarnaast ging het rond dat mensen uit het dorp geen huis konden vinden terwijl de vluchtelingen alle woningen in pikten. Toen werd ik getriggerd. Nee we weten niet wat de achtergronden en bedoelingen zijn van deze mensen, maar ze zijn hier niet voor niets. Daarom wil ik op onderzoek uit gaan. Ik wil door middel van persoonlijke verhalen en ervaringen een kunstwerk opzetten: geïnspireerd door of met deze mensen. Mijn doel is voor nu om het begrip van de mensen die nog steeds denken dat het allemaal goudzoekers zijn een andere kant van de zaak te laten zien. Een kant die begrip opwekt en misschien zelfs tot inleving leidt.

Hierboven is een clip van John Coffey die geschoten is in onder andere Calais. Dit greep me ontzettend aan.

Ik kwam erachter dat binnen de muziek die ik luister meerdere nummers over de vluchtelingencrisis zijn uitgebracht. Onder andere heeft de band Frank Carter and the Rattlesnakes een nummer uitgebracht: Jackals

Lyrics:

Bloody eyes, new warning signs New meaning to the ride or die And now I know that we aren't going home Bathed in ash, baptized in rubble Raised out of unnatural trouble If I can't stay here, where do I go? Wrap the chains around their throats Pull the trigger and sink the boats If they make it to the shore Don't hesitate just kill 'em all Burn them all like sickened cattle And leave nothing for the jackals

Bloody eyes, new warning signs New meaning to the ride or die And now I know that we aren't going home Bathed in ash, baptized in rubble Raised out of unnatural trouble If I can't stay here, where do I go? Wrap the chains around their throats Pull the trigger and sink the boats If they make it to the shore Don't hesitate just kill 'em all Burn them all like sickened cattle And leave nothing for the jackals

Hij heeft zelf uitgelegd wat hij hier voor heeft ervaren voor hij het schreef. Hij spreekt over een moment waarop hij op de bank zit en de situatie op tv ziet. Hij ziet complete gezinnen op boten of zwemmend in het water, terwijl ze proberen de kust te bereiken. Allemaal op hun zoektocht naar veiligheid. Hoe hij vervolgens uitlegt wat hij voelt is precies hoe ik me voel. En ik wil er, net als hem, iets aan doen.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square