Welkom thuis!

Afgelopen week heb ik op Facebook een oproep geplaatst.

Op deze manier wilde ik op zoek gaan naar de meningen van andere mensen. Ik kreeg onder andere het vorige bericht binnen als reactie:

Hoi Iris, ik zie je oproep op fb. Mijn mening over de vluchtelingencrisis:

Ik ben van mening dat grenzen een raar verzinsel zijn uit vroeger tijden

Ik ben serieus van mening dat mensen niet beperkt zouden mogen worden in waar ze wonen willen

Ik snap best dat we te maken hebben met culturen en religies, maar opmerkingen als Nederland is vol vind ik mensonterend

Ik geloof dat mensen altijd een legitieme reden hebben om hun land, woning, familie en cultuur te verlaten.

Naar aanleiding van deze en nog een aantal reacties kwam ik op het idee om iets te doen met de plek waar de mensen vandaan vluchten. De plek waar sommige mensen in Nederland nog steeds van denken dat het geschikt is om naar terug te keren. Hierom ben ik gestart met de serie: Welkom thuis!

Ik heb het ontwerp van deze kaart geïnspireerd op de standaard souvenir en welkom thuiskaarten die je ziet op de markt.

Natuurlijk is de situatie dubbel. Op het moment krijgen vreemdelingen soms voorrang boven mensen die al in Nederland wonen. Hierdoor ontstaat woede bij Nederlanders en dat is begrijpelijk.

Desondanks vind ik dat deze situatie belicht moet worden. Er moet een oplossing worden bedacht die voor iedereen geschikt is. 'Niemand zou voorrang moeten krijgen, want iedereen is gelijk hier.' Is iets wat een vriendin zei tegen me.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten