Week 5

Om mijn beeldende werk op gang te brengen ben ik begonnen met collages en readymades. Mijn doel was om tegenstrijdige of vervreemde teksten te plaatsen naast een afbeelding. 

Bij de landkaarten kreeg ik een vreemd idee. Dit zijn kaarten van de ANWB die laten zien waar je als Europeaan vrij mag reizen. Je kan elke route kiezen die je wilt. Toch blijft de harde realiteit dat dit niet voor iedereen zo is. Op dit moment worden gigantisch veel mensen tegen gehouden in Griekenland, mensen die graag naar Europa willen omdat hun eigen land niet meer veilig is. Ze hebben niets om naar terug te gaan maar mogen ook niet verder en zitten daardoor vast. 

De tekst die ik heb gebruikt komt uit een tekst van John Coffey. Zij bekritiseren het beleid van Europa en de manier waarop we met vluchtelingen omgaan in hun nummer "No house for thee". Hetzelfde nummer heb ik gebruikt voor de collage. Het laat voor mij zien hoe scheef onze wereld op dit moment is. 

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten