Inspiratie voor installaties

Omdat ik voor mijn gevoel mijzelf nog niet thuis voel in de rol als installatie-kunstenaar ben ik op zoek gegaan naar voorbeelden die ik zelf heel mooi of sterk vind en waar ik me qua uitvoering mee kan identificeren. Ik ben uiteindelijk bij het werk van Sarah Lucas terecht gekomen. Haar werk vind ik al jaren goed, vooral omdat het zo'n sterke feministische kant heeft. Ze is door middel van haar kunst op zoek naar haar identiteit maar snijdt ook een onderwerp aan waar mensen niet snel over praten. Haar durf bewonder ik.

Verder is het een van de meer indrukwekkende installaties die statisch was de Hive in Kew Gardens, London. Het werk van Wolfgang Butress heeft een grote indruk op mij gemaakt. Vooral door de grootte maar ook door het effect is dit werk mij sinds het eerste jaar van de opleiding goed bijgebleven. Het heeft ervoor gezorgd dat ik ambities heb om groot te werken. Tot nu toe heb ik werken gemaakt tot maximaal 2 meter, maar ik wil meer. Ik wil dit werk groter maken dan alle werken die ik tot nu toe gemaakt heb.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square